Leesclub Leesgroepen

Leesgroep 2020-2021

In september beginnen we aan het 10e jaar van onze leesgroep.
Met veel plezier lezen en bespreken we al negen jaar romans en verhalen van vrouwelijke auteurs, geschreven of vertaald in het Nederlands. Soms rond een thema, soms titels op verzoek.

Er is  een vrij vaste kern lees-sterren, maar soms gaat er iemand weg of komt er iemand nieuw bij. Er was aan het begin van ons leesseizoen plaats voor 1 of 2 nieuwe belangstellenden. Die hebben zich inmiddels al gemeld, en zelfs meer. We overwegen om een tweede groep te beginnen. Als je graag mee zou willen doen, laat het ons vooral weten!

Het samen lezen en bespreken van (meestal) de romans vormt de kern van onze middagen. Om de beurt presenteert een van de deelnemers het boek en de schrijfster. Dat kan vanuit allerlei invalshoeken, wie is of was de schrijfster, waarom schreef ze (dit boek), wat lezen wij er in, wat spreekt ons aan en wat niet, wat brengt het ons, zien wij verbanden met ander werk, andere schrijfsters, tijdgenoten, etc.

Voor het nieuwe seizoen hebben we een mix van (vrij) recente titels samengesteld:
Mathilde van Leila Slimani
De weg van de meeste weerstand van Lionel Shriver
De wereld die wij kenden van Alice Hoffman
De testamenten van Margaret Atwood
De Kaalvreter van Machteld Siegmann/of Restmens van Marjolein Visser /of Schemerland van Berthe Spoelstra
Gaan liggen om te sterven van Adalet Ağaoğlu
Leugenaar door Ayelet Gundar-Goshen
De engel van het vergeten van Maja Haderlap
Over de locatie
De ruimte in de vrouwenbibliotheek is helaas beperkt en gezien de huidige situatie een minder gelukkige keuze. Daarom is besloten de middagen tijdelijk elders te houden, op de werkplek van een van de deelneemsters, in de buurt de vrouwenbibliotheek.
Data van de vrijdagmiddagen (14u-16u):
4 september, 16 oktober, 27 november, 8 januari, 19 februari, 9 april, 21 mei en 2 juli.
Kosten:  € 57,50 (incl lidmaatschap van de vrouwenbibliotheek)
Meer informatie en aanmelding: info@vrouwenbibliotheek.nl