Nieuws

‘Middlemarch’ van George Eliot lezen bij Het literatuurhuis

George Eliot, het pseudoniem van Mary Anne Evans, was een Engels schrijfster en dichteres uit de Victoriaanse 19e eeuw. Aanvankelijk was ze als assistent-uitgeefster verbonden aan een tijdschrift en schreef ze artikelen. In 1856 begon ze op aanraden van haar samenwonende partner met het schrijven van fictie, eerste anoniem en later onder een mannelijk pseudoniem om zich ervan te verzekeren dat haar werk serieus genomen zou worden. Haar psychologische roman Middlemarch verscheen in acht afleveringen, werd al snel vertaald en wordt beschouwd als het hoogtepunt van haar oeuvre. Ze verhaalt over het kleinburgerlijk leven in een kleine stad in het midden van Engeland, en in een periode waarin de Engelse maatschappij enorme veranderingen onderging. Het Literatuurhuis/ILFU Academy organiseert een cursus van acht avonden (11 februari t/m 7 april) om dit klassieke werk te lezen en te bespreken onder begeleiding van emeritus hoogleraar Engelse literatuur Peter de Voogd.

Meer info: https://www.hetliteratuurhuis.nl/evenement/ilfu-academy-middlemarch-lezen/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress