Leesclub Leesgroepen

Leesgroep seizoen 2019/2020

Komende september beginnen we alweer aan het 9e seizoen van onze leesgroep.
Met veel plezier lezen en bespreken we al acht jaar romans en verhalen van vrouwelijke auteurs, geschreven of vertaald in het Nederlands. Soms rond een thema, soms titels op verzoek.

We zijn intussen een vrij vaste kern van acht lees-sterren. Daar zouden nog een paar lezers/praters bij kunnen. Dus, als je graag mee zou willen doen, laat ons het weten.

Het samen lezen en bespreken van (meestal) de romans vormt de kern van onze middagen. Om de beurt presenteert een van de deelnemers het boek en de schrijfster. Dat kan vanuit allerlei invalshoeken, wie is of was de schrijfster, waarom schreef ze (dit boek), wat lezen wij er in, wat spreekt ons aan en wat niet, wat brengt het ons, zien wij verbanden met ander werk, andere schrijfsters, tijdgenoten, etc.

Voor het nieuwe seizoen hebben we een mix van oude bekende en recente titels samengesteld.
De lijst ziet er als volgt uit:
Marianne Philips (NL)        – Biecht
– Iris Murdoch (GB)               – Onder het net
– Ursula Leguin (VS)              – De ontheemde
– Maryse Condé   (Fr)             – Het onwaarschijnlijke en droevige lot van Ivan en Ivana
– Benoîte Groult (Fr)              – Uit liefde voor het leven
A.M. Homes (VS)                 – In een land van moeders
– Anne Moraal (NL)                – Honden huilen niet
– Alice Zeniter (Fr)                  – De kunst van het verliezen
Data van de vrijdagmiddagen (14u-16u):
6 september, 18 oktober, 29 november, 10 januari, 21 februari, 3 april, 15 mei, 3 juli

Plaats: Gansstraat 161a