Activiteiten Binnen de Vrouwenbibliotheek Utrecht Leesgroepen Poëziegroep

Poëziegroep weer van start met Rozalie Hirs

De Poëziegroep stak weer van wal door in de Vrouwenbibliotheek aan de Gansstraat een aantal gedichten(cycli) van Rozalie Hirs [] te lezen en bespreken.

Waar (sommige van) de gedichten in eerste instantie nogal ontoegankelijk leken, kregen ze allerlei betekenissen toen we ze eenmaal aan het bespreken waren. Wat ons opviel, was o.a. de mogelijkheid van de gedichten om meerdere betekenissen te bevatten naast elkaar (meer dan we gewend zijn), de over-determinatie van de woorden (er staat niet alleen wat er staat – de woorden zijn ook onderdeel van een ander beeld, waar het niet zozeer de woorden zelf zijn die een rol spelen, maar de combinatie van associaties, ‘subbeelden’, etc die een rol spelen, een beetje zoals haar muziek).

We gaan in november verder, maar dan op locatie bij een groepslid (is ’s avonds wat warmer). De groep zit met tien leden al vol, maar je kunt wel op de wachtlijst komen – mail dan naar poezie@vrouwenbibliotheek.nl – of nóg beter, start zelf een groepje op (mail naar info@vrouwenbibliotheek.nl).