Leesgroepen Poëziegroep

De poëziegroep las (weer) Anna Achmatova

In januari beviel de poëzie van Anna Achmatova ons dermate goed, dat we besloten om in maart haar weer te lezen. We gingen aan de slag met een groot en groots gedicht, “Requiem”, dat ging over verschillende fasen in de vervolging van andersdenkenden in Stalins Sovjetunie. Het zette veel gedachten in gang over wel of niet vluchten uit je land bij vervolging, hoe je erge zaken goed beschrijft en meer.

Ook spraken we over de toekomst van de Poëziegroep – de binding met de Vrouwenbibliotheek blijft, maar het wordt allemaal wat losser. We zitten intussen met een vrij vaste groep van tien deelnemers – en dat is ook het maximum vinden we.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress