Activiteiten Binnen de Vrouwenbibliotheek Utrecht Leesgroepen Poëziegroep

De poëziegroep las Lieke Marsman

Het begint donker en koud te worden als we elkaar ontmoeten. Woensdag 8 november kwam de poëziegroep bij elkaar om een aantal gedichten van Lieke Marsman te bespreken. Zij is nu (tamelijk) actueel met een roman, Het tegenovergestelde van een mens uit zomer 2017, maar we bespraken een aantal gedichten, vooral afkomstig van Meander (online poëziemagazine) en van haar eigen website.
Een gedicht als “Noorwegen” vonden we in eerste instantie redelijk onbegrijpelijk, maar we kregen er toch iets uitgepeuterd over relaties – als je maar de juiste bril (relaties, surrealisme) opzet dan zie je wel wat… Bij “Man met hoed” meende we ook iets met relaties te lezen, maar welke relatie nou precies? Met een vader? En welk soort relatie met die vader? Heeft de ik nog geen zelfvertrouwen? We vonden haar gedichten in ieder geval mooi – mooi ritme, mooie woorden (ook in “Enquête”).

De volgende keer, in december, gaan we Kreek Daey Ouwens lezen. Ben benieuwd!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress