Activiteiten Binnen de Vrouwenbibliotheek Utrecht Leesgroepen Poëziegroep

Poëzieclub weer van start met Hanny Michaelis

We zijn weer begonnen met de poëziegroep! In dit seizoen zijn we van plan om niet alleen Nederlands- en Afrikaanstalige dichteressen te lezen, maar ook vertalingen van dichteressen uit andere talen.
Toch begonnen we deze keer weer met de Nederlandse Hanny Michaelis. Zij is tien jaar geleden overleden na een bewogen leven met onderduik, een huwelijk met Gerard Reve, een schrijverschap dat bijna haar gehele volwassen leven omspande en verschillende literaire prijzen (o.a. de Anna Bijns-prijs).  We lazen een klein aantal gedichten, waarvan vooral de vervreemding en de toch wat melancholieke toon ons raakten. We waren erg geneigd om haar biografie te betrekken bij de interpretatie van de teksten, maar vonden ook wel dat er veel meer in te lezen was dan dat.

In november gaan we verder, met weer een Nederlandse dichteres…

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress