Activiteiten Binnen de Vrouwenbibliotheek Utrecht Leesgroepen Poëziegroep

Poëziegroep 2017-2018

We lezen nu al vier jaar met veel plezier en verrassing samen poëzie in de Vrouwenbibliotheek. De gemene deler is altijd geweest: Nederlandse (of Vlaamse, Zuid-Afrikaanse) dichteressen. We zullen dat volgend jaar uitbreiden naar Internationale dichteressen, maar wel in Nederlandse vertaling.

We zijn intussen een vaste kern van een acht m/v’s – een mooi aantal en we verwachten dat de meesten gewoon doorgaan. Toch, er zou nog een paar lezers/praters bij kunnen. Dus, als je graag meedoet, laat ons het vooral weten, dan nodigen we je uit als we inderdaad ruimte krijgen.

Het samen lezen en bespreken van poëzie vormt de kern van onze avonden. Daarnaast presenteert een van de deelnemers altijd de dichteres: wie is of was ze, wat wil(de) ze?.We moeten nog de dichteres voor de eerste keer bepalen en kiezen daarna in overleg de dichteressen voor de volgende keren. Thee en koffie maken we ter plekke. Verder kijken we wat de avond brengt.

Hier dan de praktische zaken:

Voor wie: Iedereen die van poëzie houdt, vrouwen en mannen.
Waar Vrouwenbibliotheek Utrecht, Gansstraat 161A, 3582 EG Utrecht
Wanneer: Woensdagavond van 19:45-22:00.
Data ·        Woensdag 6 sept 2017

·        Woensdag 8 november 2017

·        Woensdag 13 dec 2017

·        Woensdag 31 jan 2018

·        Woensdag 14 maart 2018

·        Woensdag 16 mei 2018

Meer info en aanmelden Graag per mail naar poezie@vrouwenbibliotheek.nl
Kosten Een poëzielidmaatschap van de Vrouwenbibliotheek kost 12,50 euro voor een seizoen. Hiermee kun je deelnemen aan de poëzieclub en onbeperkt poëzie lenen. Betalen op de tweede bijeenkomst.

Ben je al lid van de Vrouwenbibliotheek (25 euro voor een jaar), dan doe je gratis mee.