Activiteiten Binnen de Vrouwenbibliotheek Utrecht Leesgroepen Poëziegroep

De poëziegroep las Annie MG (en we vergaten helemaal om daarover te vertellen)

In januari – de 25ste – las de poëziegroep een aantal gedichten van Annie MG Schmidt, omlijst door het bekijken van een filmpje met o.a. Connie Palmen die een heel leuk en en ook wat venijnig gedicht over “De Mysterieuze” voorlas en door een goede biografische inleiding door Eric, die ook putte uit de recente Annie MG-biografie van Annejet van der Zijl.
We vonden ze eigenlijk allemaal leuke teksten, maar het viel ons ook op, dat we het erg veel over haar biografie en andere extra-tekstuele zaken hadden – zoals, wat vond zij eigenlijk van vrouwen, van poëzie e.d.? Misschien zijn haar teksten – ondanks alle vrolijke kinderen en vervelende volwassenen – toch een beetje oppervlakkig?

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress