Catalogus Collectie

Catalogus

boeken voor catalogus NIET WEGGOOIENDe catalogus van de vrouwenbibliotheek is online te raadplegen.
Je kunt zoeken op titel, auteur en isbn. De lijst van gevonden boeken kun je sorteren op de titel of auteur. Omdat het een Engelstalig programma is, staan de teksten vooralsnog in het Engels.

Op moment staan ongeveer 5300 boeken in de catalogus. Maar we hebben er meer, die moeten nog worden ingevoerd. Veel romans zijn (nog) niet voorzien van onderwerp of trefwoorden – heb je zin om vrijwillig deze taak op je te nemen, meld je dan vooral aan bij info@vrouwenbibliotheek.nl!

TitleHet tegenovergestelde van een mens : romanAuthorLieke MarsmanPublishedAmsterdam ; Antwerpen : Uitgeverij Atlas Contact 2017
Status:Check Shelves SubjectfictieCategoryRomanISBN9789025446345Call NumberMarsman, Lieke TypeBoekDescription
Zie onze recensie. Als kind probeert de jonge klimaatwetenschapper Ida zich voor te stellen hoe het is om een komkommer te zijn. Dat lukt natuurlijk niet, een komkommer heeft geen gedachten – en hoe kun je je dat voorstellen zonder erbij na te denken? Sindsdien is Ida op zoek naar manieren om uit haar eigen hoofd te ontsnappen, maar deze zoektocht levert vooralsnog alleen maar afstand op tussen haar en de mensen van wie ze houdt. In een wereld die ten onder dreigt te gaan aan klimaatverandering moet ze de blik echter wel naar buiten richten. Omdat ze graag iets wil betekenen, besluit ze zich aan te melden voor een project in de Italiaanse Alpen: om de natuur in haar oorspronkelijke staat te herstellen, wil men een grote stuwdam verwijderen. In Italië wordt duidelijk dat de vervreemding die Ida dagelijks ervaart in de hele wereld om haar heen zit ingewoven – en deze wereld in gevaar brengt. (Goodreads.com)

WETENSCHAPPELIJKE BEROEPEN RELATIES SOCIALE NETWERKEN KLIMAATVERANDERINGEN