Activiteiten Binnen de Vrouwenbibliotheek Utrecht Leesgroepen Poëziegroep

De poëziegroep las Hagar Peters

De voetjes zijn hier te zien bij een paar bundels van Hagar Peters. Ook Nescio ligt ertussen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het gedicht Ook wij, Titaantjes, dat zij op het verhaal van Nescio heeft gebaseerd. Een een vrij beknopt gedicht resumeert zij eigenlijk dat verhaal, maar dan met extra resonantie als het ware.

De gedichten die misschien het meest tot discussie opriepen waren “Ze is verschrompeld tot bezoekuur” (Genoeg gedicht over de liefde voor vandaag, 1999) en “Als ooit” (Koffers Zeelucht, 2003).
Bij “Ze is verschrompeld tot bezoekuur” hadden we het veel over welk perspectief (binnen- of buitenperspectief) hier eigenlijk aan bod kwam (de “Ze” of haar geliefden), welke woorden wat signaleerden en wat dat dan betekende voor de inhoud. “Als ooit” – is dat nou een positief of negatief gedicht, of het ultieme liefdesgedicht, romantisch in de zin van Sturm und Drang?

Volgende keer, 25 januari, lezen we Annie MG Schmidt! We verheugen ons op deze iconische dichteres!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress