Activiteiten Binnen de Vrouwenbibliotheek Utrecht Leesgroepen Poëziegroep

De Poëziegroep las Froukje van der Ploeg

We kwamen in de Vrouwenbieb bij elkaar op 2 november – een groot verschil met de situatie in september. Waar we toen in de slippers zaten, waren het nu warme dikke schoenen…

Tijdens deze sessie lazen we een zestal gedichten van de Amsterdamsche dichteres Froukje van der Ploeg [http://froukjevanderploeg.nl/].
Zoals zo vaak groeiden de gedichten behoorlijk bij de gezamelijke lezing en bespreking. Een van de kenmerken van haar werk (in ieder geval wat we lazen), is het spaarzame gebruik van interpunctie. Dat maakt de zinnen nóg meer multi-interpretabel, dan ze al zijn. We merkten ook een paar keer, dat verschillende mensen de zinnen op verschillende manieren zouden hebben voorgelezen, afhankelijk van de interpretatie van deze verzen. Goed waarneembaar was ook hoe haar stijl zich ontwikkelde van de gedichten uit haar debuut Kater (2006) over haar tweede bundel Zover (2013), tot aan haar laatste publicatie Dit is hoe het ging (2016).

Ergens in een interview heeft ze gezegd dat dichtkunst voor haar verdichting van teksten is, en ons viel in positieve zin inderdaad haar verdichte taal op. Zij zegt veel met weinig woorden.

Volgende keer gaan we waarschijnlijk Hester Knibbe lezen – ben benieuwd!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress