Activiteiten Binnen de Vrouwenbibliotheek Utrecht Leesgroepen Poëziegroep

Poëzie in de Vrouwenbibliotheek 2016-2017

A.P. 1/1 droge naald en kleurpotlood RH z.t.

Samen lezen en bespreken van poëzie in de Vrouwenbibliotheek bevalt zo goed dat de poëziegroep weer doorgaat in het komende seizoen. 2016-2017 wordt ons vierde seizoen. Mogelijk beginnen we zelfs met een ‘dag-poëziegroep‘ in 20017.

In de afgelopen seizoenen hebben we verschillende dichteressen gelezen, waaronder Anne Vegter, Vrouwkje Tuinman, Judith Herzberg, Anneke Brassinga en Elizabeth Eybers.

We zijn intussen een vaste kern van een zes à acht m/v’s – een mooi aantal en we verwachten dat de meesten gewoon doorgaan. Toch, er zou nog één iemand bij kunnen. Dus, als je graag meedoet, laat ons het vooral weten, dan nodigen we je uit als we inderdaad ruimte krijgen.

Het samen lezen en bespreken van poëzie vormt de kern van onze avonden. Daarnaast presenteert een van de deelnemers altijd de dichteres: wie is of was ze, wat wil(de) ze?. We moeten nog de dichteres voor de eerste keer bepalen en kiezen daarna in overleg de dichteressen voor de volgende keren. Thee en koffie maken we ter plekke. Verder kijken we wat de avond brengt.

Hier dan de praktische zaken:

Voor wie: Iedereen die van poëzie houdt, vrouwen en mannen.
Waar Vrouwenbibliotheek Utrecht, Gansstraat 161A, 3582 EG Utrecht
Wanneer: Woensdagavond van 19:45-22:00.
Data • Woensdag 7 september 2016
• Woensdag 2 november 2016
• Woensdag 14 december 2016
• Woensdag 25 januari 2017
• Woensdag 8 maart 2017
• Woensdag 17 mei 2017 (was 3 mei)
Meer info en aanmelden Graag per mail naar poezie@vrouwenbibliotheek.nl
Kosten Voor de poëzieavonden: 12,50 euro – hiervoor krijg je ook een Poëzie-lidmaatschap van de Vrouwenbibliotheek voor een jaar, waarmee je onbeperkt poëzie kunt lenen. Betalen op de tweede bijeenkomst. Ben je al lid van de Vrouwenbibliotheek (25 euro voor een jaar), dan doe je gratis mee.

Met vriendelijke groeten, Rianne Heijmans en Jonna Lind