Leesgroepen Poëziegroep

De poëziegroep las Astrid Roemer

Woensdag ging de poëziegroep aan de slag met Astrid Roemer.

Roemer won dit jaar de PC Hooftprijs, een zeer prestigieuze literaire prijs, voor haar proza. Het is de eerste keer dat een Caraïbische schrijver deze prijs wint en Roemer is de tiende vrouw die de prijs wint.

still

Ze won de prijs voor haar proza, maar wij vonden, dat haar poëzie er ook mag zijn. Wij lazen iets van 12 gedichten uit de in beperkte aantallen en na crowdfunding uitgegeven bundel Afnemend.  Sommigen lijken op het eerste gezicht vrij toegankelijk, maar winnen zowel aan betekenis als aan diepte bij nadere bespreking.  Andere gedichten vonden we niet zo makkelijk… maar wel leuk om te lezen. Roemer heeft dan ook gezegd: “Ik maak mijn literatuur toegankelijk en tegelijkertijd op een ander niveau ontoegankelijk.” (Vrij Nederland, 15/12/2015).

De volgende sessie is op 25 mei (was oorspronkelijk 18 mei, maar we schuiven het een week vooruit). We gaan dan Lieke Marsman lezen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress