Activiteiten Binnen de Vrouwenbibliotheek Utrecht Leesgroepen Poëziegroep

Poëzie in de Vrouwenbibliotheek 2015-2016

A.P. 1/1 droge naald en kleurpotlood RH z.t.

We gaan gewoon door met het samen lezen en bespreken van poëzie in de Vrouwenbibliotheek. 2015-2016 is alweer het derde seizoen.

In het afgelopen twee seizoenen hebben we verschillende dichteressen gelezen, waaronder Anne Vegter, Vrouwkje Tuinman, Judith Herzberg, Anneke Brassinga en Elizabeth Eybers.

We zijn intussen een vaste kern van een vijf-zes m/v’s  – maar omdat er iemand verhuisd is en een ander het te druk kreeg met haar opleiding, is er nog ruimte voor een paar poëzieliefhebbers extra. Dus nodigen we je hierbij uit voor onze poëziegroep!

Het samen lezen en bespreken van poëzie vormt de kern van onze avonden. Daarnaast presenteert een van de deelnemers altijd de dichteres: wie is of was ze, wat wil(de) ze?. We beginnen het nieuwe seizoen met de jonge Vlaamse Sofie Verdoodt en kiezen in overleg de dichteressen voor de volgende keren. Thee en koffie maken we ter plekke. Verder kijken we wat de avond brengt.

En dan de prozaïsche, triviale dingen des levens:

Voor wie: Iedereen die van poëzie houdt, vrouwen en mannen.
Waar Vrouwenbibliotheek Utrecht, Gansstraat 161A, 3582 EG Utrecht
Wanneer: Woensdagavond van 19:45-22:00.
Data • Woensdag 16 september 2015: Kennismakingsbijeenkomst en poëzie van Sofie Verdoodt
• Woensdag 11 november 2015
• Woensdag 13 januari 2016
• Woensdag 16 maart 2016
• Woensdag 25 mei 2016 [was 18 mei, is een week verschoven]
• Woensdag 29 juni 2016 [was 15 juni, is twee weken verschoven]
Meer info en aanmelden Graag per mail naar poezie@vrouwenbibliotheek.nl
Kosten Voor de poëzieavonden: 12,50 euro – hiervoor krijg je ook een Poëzie-lidmaatschap van de Vrouwenbibliotheek voor een jaar, waarmee je onbeperkt poëzie kunt lenen. Betalen op de tweede bijeenkomst.Ben je al lid van de Vrouwenbibliotheek, dan doe je gratis mee.Voor het meevaren met de Waterdichtvarenboot: 20 euro.

Met vriendelijke groeten, Rianne Heijmans en Jonna Lind