Activiteiten Buiten de Vrouwenbibliotheek Utrecht

Gedichtendag, poëzieweek en VSB poëzieprijs

De poëzieweek opent dit jaar op 29 januari met de Gedichtendag, hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Ruim 200 activiteiten worden in heel Nederland en Vlaanderen georganiseerd door scholen, bibliotheken, culturele instellingen en particulieren.

Het motto van de Poëzieweek 2015 is Met zingen is de liefde  begonnen. Niemand beter dan een dichter kan de complexiteit van de liefde bezingen: teder of vol passie, prille vlinders of reeds vertrouwde warmte, dromerige vreugde of hartverscheurend liefdesverdriet. Van middeleeuwse troubadours over rederijkers tot hedendaagse dichters. Veel poëzieactiviteiten zullen rond dit thema plaats vinden. Ilja Leonard Pfeijffer schreef het Poëziegeschenk bij het thema van de Poëzieweek, Giro giro tondo, een obsessie.
Informatie over de activiteiten in Nederland en Vlaanderen: http://www.poezieweek.com/activiteiten.html

Op de avond voorafgaand aan gedichtendag, vandaag dus, vindt de uitreiking plaats van de jaarlijkse vsb poëzieprijs, dé prijs voor Nederlandstalige poëzie uitgereikt aan de beste Nederlandstalige dichtbundel van het voorgaande jaar. Afgelopen weken zijn de 5 genomineerden op toernee door het land geweest. Ze presenteerden hun bundels op verschillende podia. Genomineerde bundels van vrouwelijke poëten zijn dit jaar Ik trek mijn species aan van Sasja Janssen en Archaïsch de dieren van Hester Knibbe. Aan beide bundels en hun schrijfsters is een uitgebreide pagina gewijd op de website van de poëzieprijs, met een paar gedichten.

Voor Sasja Janssen zie: http://www.vsbpoezieprijs.nl/content?id=173
Voor Hester Knibbe zie: http://www.vsbpoezieprijs.nl/content?id=170

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress