Nieuwsbrieven

Januari (openings)nieuws

Beste leensters en andere belangstellenden,

Lees geen krant, maar boeken om de wereld te begrijpen” (Marthe van der Noordaa)…… en om te beginnen om jezelf, en jezelf in de wereld te begrijpen. Deze uitspraak is naar ik hoop de opmaat voor een mooi (boeken)jaar!
Helaas is het begin voor mij persoonlijk zodanig dat ik het nu bij een summiere brief laat, en de openingstijd is aangepast.

Onlangs uitgebrachte titels:
– Dagboek 1977-1978, het elfde deel van de dagboeken van Frida Vogels;
– Achter de regenboog, het debuut van de 16-jarige Solomonica de Winter, dochter van Jessica Durlacher en Leon de Winter;
– Het wederkerige, een rijke dichtbundel van Anneke Brassinga;
– Wij zijn evenwijdig, de tweede bundel van de jonge Vlaamse dichteres Maud Vanhouwaert;
– De Seksbijbel, het recente naslagwerk over veel met betrekking tot sex door Goedele Liekens;

Activiteiten in Utrecht en omgeving:
maria stuart– Op 9 en 10 januari speelt toneelgroep Amsterdam in de Stadsschouwburg (Utrecht) Maria Stuart. Het is de reconstructie van een koninginnendrama waarin twee legendarische vorstinnen in de Europese geschiedenis elkaar naar het leven staan, Maria Stuart koningin van Schotland en haar nicht Elisabeth l van Engeland. Beide worden geconfronteerd met de gevolgen van hun macht: beslissen over leven en dood in het belang van de staat. M.n. het spel van de vrouwen is erg goed, heb ik mij laten vertellen. Meer info: http://www.stadsschouwburg-utrecht.nl/voorstellingen/9001/toneelgroep_amsterdam/maria_stuart/
– Op 25 januari speelt in de Stadsschouwburg Agnes van God, het verhaal van een jonge novice die binnen de muren van het klooster onder mysterieuze omstandigheden bevalt van een kind. Zij zou nooit een man hebben aangeraakt. De (vrouwelijke) arts begint een onderzoek en vindt moeder overste op haar weg. Waarom? Meer info: http://www.stadsschouwburg-utrecht.nl/voorstellingen/8881/willeke_van_ammelrooy_noortje_herlaar_e_a_/agnes_van_god/

Bibliotheek-nieuws
– Sinds kort staat onze catalogus online! Voor ons een mijlpaal waar we heel blij mee zijn, een jaar nadat de vernieuwde website het web op ging. Met veel dank aan Jonna! Op dit moment staan er 4.500 boeken in. Dat zijn ze nog lang niet allemaal. Langzaamaan zullen we meer boeken en allerlei gegevens over de boeken aanvullen. Daar kunnen we overigens best wat hulp bij gebruiken. Dus wie zin heeft om te helpen bij het invoeren van titelbeschrijvingen en andere info is van harte welkom. Graag even een mailtje naar info@vrouwenblbiotheek.nl.
– Regelmatig blijkt dat de vrouwenbibliotheek weinig bekend is in de stad, en daarnaast dat zodra mensen binnen stappen ze enthousiast zijn over de ruimte en de collectie. Graag zouden we daar verandering in brengen met meer PR. Wie zou ons daarbij willen helpen? Met het maken van een folder, meer bekendheid via sociale media of anderszins? Of met het in mailchimp omzetten van onze nieuwsbrief? Als je er meer over wilt weten of je aan wilt melden, kun je contact opnemen via info@vrouwenbibliotheek.nl of 06-48498545.

Nieuwe boeken in de bibliotheek   
Landgoed Longbourn  van Jo Baker, De bijen van Laline Paull, Het vlindereffect  van Margot Vanderstraeten, De consequenties van Niña Weijers, De Nederlandse bruid van Jessica Lutz, The image as burden over Marlene Dumas, Ripper  van Isabel Allende, Wij geluksvogels van Amy Bloom

Nieuwe recensies van deze maand als link bijgevoegd:
Een bescheiden aantal van 2 nieuwe recensies, maar beide boeken en recensies zijn voor wie het waardeert de moeite waard!
http://vrouwenbibliotheek.nl/2014/12/18/leven-met-overgave-lief-leven-door-alice-munro/
http://vrouwenbibliotheek.nl/2014/12/27/de-nederlandse-bruid-door-jessica-j-j-lutz/

De leenbijdrage voor 2015 is opnieuw vastgesteld op € 25,-. Je kunt hiervoor onbeperkt boeken lenen en/of vriendin/vriend van de bibliotheek zijn. Iedereen die boeken leent en/of wil gaan lenen wordt vriendelijk verzocht dit bedrag over te maken op banknummer NL71 INGB 0009 2669 95 ten name van Stichting Es Scent ovv naam en ‘leenbijdrage 2015‘. Eenmalig een boek lenen kan ook. De bijdrage hiervoor is € 1,- per boek.
Op www.vrouwenbibliotheek.nl is meer informatie over de bibliotheek te vinden.

Naast de aangekondigde openingstijden blijft het altijd mogelijk om op afspraak een bezoek te brengen aan de bibliotheek.
U bent van harte welkom.

Marjolein Datema                                                                                                   Utrecht, 5 januari 2015

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress