Activiteiten Binnen de Vrouwenbibliotheek Utrecht Leesgroepen Poëziegroep

Poëziegroep las Jannah Loontjens

19 November 2014 vond de tweede reguliere bijeenkomst van de Poëziegroep plaats. De eerste was toen het nog redelijk warm weer was en daarna hadden we natuurlijk de erg leuke poëzierondvaart met Waterdicht.

Een paar deelnemers waren verhinderd, maar we hadden ook een nieuwe, actieve poëzieliefhebber in ons midden: Kim!

IMG_20141119_213911
Als opwarmertje bekeken we het  crowdfundingswervingsfilmpje voor ‘Gesprek tussen de meeuw en de psychiater’.  Daarna bespraken een aantal gedichten van Jannah Loontjens, vooral vroeger werk (Solipsist, Nieuwjaarsnacht, Geplastificeerd – allemaal te vinden op www.gedichten.nl) en een aantal gedichten van haar laatste bundel, die Neeltje en Peter hadden meegenomen.

Niet heel verrassend vonden we het solipsistische aspect erg opvallend aanwezig – niet zo’n verrassing gezien de titel van het eerste gedicht dat we bespraken. Maar ook een verhoogde waarnemen van de wereld, wat enigszins in contrast kan zijn met een meer constructivistische benadering van de omringende wereld. Maar ja, hoe verhoudt dat wat aanleiding geeft tot een bepaalde gewaarwoording zich tot het subject dan wel de waarheid? Allemaal interessante kwesties.

De volgende bijeenkomst is op 21 januari 2015 en dan gaat het over Esther Naomi Perquin, winnaares van verschillende literaire prijzen – waaronder de VSB Poëzieprijs in 2013. Meer info over de Poëziegroep vind je op de site. Ook kun je mailen met Jonna en Rianne.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress