Nieuws Recensies

Dochters van de bergen – Myra de Rooy

Dochters van de bergen - Myra de RooyMyra de Rooy is geologe, bergbeklimster en schrijfster. In 1988 nam ze deel aan de eerste Nederlandse vrouwenexpeditie naar de Himalya. Met succes werd toen de 7290 meter hoge oosttop van de Chamlang (7290 m) in Nepal beklommen. Vorige week is van haar een nieuw boek uitgekomen, Dochters van de bergen. 

Het boek gaat over de aangrijpende levensverhalen van vier inspirerende vrouwen die zich hebben ingezet voor de mensenrechten en/of vrouwenrechten in hun land van herkomst.  Hoewel de vrouwen uit verschillende landen komen, zijn veel van hun ervaringen en gevoelens universeel en cultuuroverschrijdend. Myra de Rooy is op zoek gegaan naar hun verleden. Ze kreeg inzicht in de drijfveren, passies, angsten en dromen van de eigenzinnige en krachtige vrouwen. Hun inzet voor het welzijn van anderen was en is niet zonder gevaar. Myra verweeft hun levensverhalen met reisverhalen door de berggebieden waar de vrouwen vandaan komen. Zo lezen de verhalen bijna als een spannende roman.

Het boek is geillustreerd  met veel kleurenfoto’s – mooie portretten en landschappen die lonken. Het zijn prachtige landschappen: dreigende bergkammen, romantische valleien, schilderachtige dorpen waar de gebedsvlaggen in de wind wapperen.

Myra de Rooy maakt veel (solo)tochten in de Himalaya regio. Vanaf 2001 werkt ze voor de International Campaign for TibetVan haar verschenen eerder Vrouwen in Boeddha’s Bergen (2006) en Het windpaardhuis (2007). Ze heeft een eigen website met veel informatie: http://www.myraderooy.nl

 

 

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress