Activiteiten Binnen de Vrouwenbibliotheek Utrecht Leesgroepen Poëziegroep

Poëzie in de Vrouwenbibliotheek 2014-2015

A.P. 1/1 droge naald en kleurpotlood RH z.t.

Na een succesvol eerste jaar krijgt de poëziegroep van de Vrouwenbibliotheek een vervolg in 2014-2015.

In het afgelopen seizoen hebben we tijdens zes ingeplande sessies, en een “het is zo leuk, we doen er nóg één”-bijeenkomst, het werk besproken van zeven dichteressen, waaronder Anne Vegter, Vrouwkje Tuinman en Judith Herzberg.

Het zegt al genoeg dat de vaste groep van zeven m/v’s doorgaan met de poëziegroep – het is gewoon zo leúk en ik zou zelfs zeggen verlichtend, om samen poëzie te bespreken. Maar er is nog wel ruimte voor een paar poëzieliefhebbers extra. Dus nodigen we je hierbij uit voor onze poëziegroep!

Het samen lezen en bespreken van poëzie vormt de kern van onze avonden. Daarnaast presenteert een van de deelnemers altijd de dichteres, haar biografie als haar poëtica. We beginnen het nieuwe seizoen met Dirkje Kuik en kiezen in overleg de dichteressen voor de volgende keren. Thee en koffie maken we ter plekke. Verder kijken we wat de avond brengt.

Een nieuw (hoogte-)punt op het programma is een poëtische rondvaart door de grachten van Utrecht. In samenwerking met Louk Roell (Waterdicht) hebben we een selectie gemaakt van poëzie van vrouwelijke dichters. Meer informatie: www.waterdichtvaren.nl. Het meevaren is een los, facultatief onderdeel, dat open staat voor een breder publiek.

En dan de prozaïsche, triviale dingen des levens:

Voor wie: Iedereen die van poëzie houdt, vrouwen en mannen.
Waar Vrouwenbibliotheek Utrecht, Gansstraat 161A, 3582 EG Utrecht
Wanneer: Woensdagavond van 19:45-22:00, m.u.v. Waterdicht op Zondag.
  • 3 september : Kennismakingsbijeenkomst over Dirkje Kuik.
  • Extra! Zondag 26 oktober, 10-12 uur: Waterdicht (facultatief)
  • 19 november
  • 21 januari
  • 25 februari
  • 8 april
  • 27 mei (NB! nieuwe datum)
Meer info en aanmelden Graag per mail naar poezie@vrouwenbibliotheek.nl
Kosten Voor de poëzieavonden: 12,50 euro – hiervoor krijg je ook een Poëzie-lidmaatschap van de Vrouwenbibliotheek voor een jaar, waarmee je onbeperkt poëzie kunt lenen. Betalen op de tweede bijeenkomst.Ben je al lid van de Vrouwenbibliotheek, dan doe je gratis mee.Voor het meevaren met de Waterdichtvarenboot: 20 euro.

Met vriendelijke groeten, Rianne Heijmans en Jonna Lind