Nieuws

Première verfilming ‘Vochtige streken’

UnknownDe roman Vochtige streken  van Charlotte Roche heeft in Duitsland veel opschudding veroorzaakt en een debat over de vrouwelijke seksualiteit op gang gebracht. Op 10 april is de première van de film in meerdere bioscopen.

In de roman komen de laatste taboes van ons tijdperk aan bod. Moedig, radicaal en provocatief rebelleert Charlotte Roche tegen hygiënegekte, de steriele esthetiek van de vrouwenbladen en de gestandaardiseerde omgang met seksualiteit en het vrouwelijk lichaam. Ze probeert uitbundig te leven, wil de frustraties over haar ouders een plaats geven en drijft haar obsessie met andermans smetvrees tot het uiterste. David Wnendt verfilmde de polariserende roman, met als resultaat: een kleurrijke, speelse, provocerende en erotische komedie die niemand koud zal laten.

De premièr is in Utrecht op 10 april in filmtheater ’t Hoogt. Na de film is er een paneldiscussie met moderator Marije Janssen (get-a-room.nl). Zij ziet het boek Vochtige streken als een soort extreme voorloper van de populaire serie ‘Girls’. Ze interviewt experts over vrouwelijke seksualiteit en verzet tegen het schoonheidsideaal. Te gast zijn Madeleine Vreekamp (mailfemaile.com) en Stella Bergsma (einsteinbarbie.com).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress