Activiteiten Binnen de Vrouwenbibliotheek Utrecht Leesgroepen Poëziegroep

Neeltje Maria Min in de poëziegroep (5e bijeenkomst)

Helaas was poëziegroeplid Neeltje niet aanwezig op juist de avond dat we haar naamzus lazen – Neeltje Maria Min. Dat was anders een leuke rijm geweest in de werkelijkheid.

De avond was een beetje getekend door technisch ongemak: het lukte ons niet om de opwarmer van de avond – Janne Schra’s versie van Mijn moeder is mijn naam vergeten – af te spelen. We moesten het doen met onze eigen stemmen en we staken snel van wal met juist dat gedicht. We wisten wel van Maaike Meijer’s controversiële lezing, maar deden ons best om ervan af te wijken (onze eigen tegenstribbelende lezingen). Toch merkten we dat we gedurende de avond en gedurende de lezing en bespreking van Jij was een avond in mijn tuinVIII en  Het huis herinnert zich mij eigenlijk meer en meer in de mineur raakten. Het was toch niet zo onbetekenend allemaal, als Min vaak lezers wilt doen geloven, volgens ons. We lazen er veel in over niet al te prettige veranderingen…

boek

De volgende poëziesessie is 2 april 2014 – dan gaan we Ida Gerhardt lezen. Meer info hier op de site van de Vrouwenbibliotheek!

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress