Nieuws

TV-serie ‘Hoe duur was de suiker’

Unknown-1Vanaf 8 februari wordt Hoe duur was de suiker als mini-serie uitgezonden, zaterdagavond 20.25u op Nederland 2. De gelijknamige film van Jean van de Velde ging vorig jaar in première ging tijdens het Nederlands Filmfestival. De VARA heeft nu van de film een 4 delige tv-serie gemaakt. Film en serie zijn gebaseerd op het eveneens gelijknamige boek van de Surinaamse schrijfster Cynthia Mc Leod.

In de historische roman vertelt Cynthia Mc Leod over de bloeitijd van de suikercultuur in de periode 1765-1779, tevens de tijd waarin de Boni-oorlogen plaats vinden. De plantage-eigenaren leven in voortdurende vrees voor de aanvallen die marrons onder leiding van Boni uitvoeren op de plantages. Tegen dit decor beschrijft Cynthia Mc Leod in meeslepende stijl het leven van Elza en Sarith, dochters uit een Joodse plantersfamilie en hun slaven. In de onrechtvaardige slavenmaatschappij die de kolonie Suriname is, ervaren meesters en slaven dat de suiker duur wordt betaald. Terwijl Sarith verbitterd raakt door het ware leven in de kolonie, krijgt haar lijfsslavin Mini-Mini haar eigen kans op geluk.

Op de site is al eerder een bespreking van Hoe duur was de suiker’gepubliceerd:

‘Hoe duur was de suiker’ door Cynthia McLeod

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress