Nieuws

Veel ophef over nieuwe boek van Kristien Hemmerechts

UnknownAfgelopen woensdag was daar het nieuwe boek van Kristien Hemmerechts, De vrouw die de honden eten gaf. Al voor verschijning moest Kristien Hemmerechts zich verdedigen, omdat zij in het hoofd van de ex van Marc Dutroux was gekropen en haar in de gedaante van een personage, Odette, haar kant van een gruwelijk verhaal laat vertellen.
Het verhaal is een soort terugblik nadat Odette een groot deel van haar straf er op heeft zitten. Ze heeft veel kunnen nadenken en houdt een monoloog, over haar “barre jeugd”, haar relatie met M en de verschrikkelijke gebeurtenissen die volgden.

Nu het boek uitgekomen is, laaien overal heftige discussies op. In België is men verontwaardigd en woedend, het ligt er nog erg gevoelig. De meeste commentatoren kraken het af. Vooralsnog lijkt alleen Vrij Nederland, maar dat is dan ook geen België, enthousiast te zijn en publiceerde een uitgebreid artikel dat ik kan aanbevelen. Nieuwsuur maakte er een uitgebreide reportage over, met o.a. delen interview met Kristien Hemmerechts zelf.

Vrij Nederland:
http://www.vn.nl/Artikel-Literatuur/Denken-als-de-vrouw-van-Dutroux-1.htm

Nieuwsuur:
http://nieuwsuur.nl/video/598442-hemmerechts-kruipt-in-huid-michelle-martin.html

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress