Activiteiten Leesgroepen Poëziegroep Recensies

Vrouwkje lezen (3e sessie Poëziegroep)

Woensdag 27 november kwamen we met z’n zevenen bij elkaar voor de derde sessie van de poëziegroep van de Vrouwenbibliotheek. We bespraken een aantal gedichten van de jonge, Utrechtse dichteres Vrouwkje Tuinman.

20131127.poezie benen

De opwarmer (een liedje op een gedicht, of gewoon een poëzielied) was Iemand die ik liever mis in de uitvoering van Peter te Bos en John Cameron. Daarna bespraken we wat meer in detail de wat oudere gedichten Vitrine en Ermee dealen (beiden uit de bundel Vitrine) en een paar nieuwere gedichten uit de bundel  Wat ik met de sleutel moet: het allereerste en het allerlaatste gedicht, die heel mooi een start met een moeizame verwerking paart aan een – in onze interpretatie – hoopvol einde.

De volgende poëziesessie is 15 januari 2014 – dan gaan we Judith Herzberg lezen. Meer info hier op de site van de Vrouwenbibliotheek!