Nieuws Nieuws over vrouwen en literatuur

Kira Wuck wint Eline van Haarenprijs 2013

Foto 1 Vera, Aris, Kees, Kria DSC_9253_resize (3)Kira Wuck heeft woensdag de Eline van Haarenprijs 2013 in ontvangst genomen. Ze heeft de prijs gewonnen met haar gedichtenbundel Finse meisjes, waarvoor  ze samen met Sylvie Marie en Lieke Marsman was genomineerd. De uitreiking vond plaats in Bergen tijdens het jubileumfeest van uitgeverij Conserve.

De Eline van Haarenprijs wordt iedere vijf jaar toegekend door uitgeverij Conserve en is bedoeld voor de beste bundel van een dichteres onder de vijfendertig jaar. De prijs bestaat uit een kunstwerk van Aris de Bakker en een bedrag van 1250 euro. De jury vindt de bundel van Kira Wuck origineel:”Kijken nu al uit naar Kira Wuck -Finse meisjesde volgende bundel. Het geeft ons een beeld van jonge mensen die in het nu leven en rondhangen in een grote koude stad. De eenzaamheid is voelbaar. Mooi verwoord.”

Deze debuutbundel werd eerder dit jaar bekroond met de Lucy B. en C.W van der Hoogtprijs en genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs.

Vorige maand is van een van onze vrijwilligster een recensie geschreven over Finse meisjes: https://vrouwenbibliotheek.wordpress.com/2013/09/05/finse-meisjes-door-kira-wuck/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress