Activiteiten Buiten de Vrouwenbibliotheek Utrecht Nieuws

Dames Draaien – filmfestival

Unknown-1

Het is niet naast de deur, maar we willen het toch graag onder de aandacht brengen.
Vanmiddag begint in Brussel het Dames Draaien festival. Vier dagen waarin films op het programma staan die allemaal gemaakt zijn door vrouwen. De filmmaaksters komen zelf hun film voorstellen, en na afloop van elke projectie is er een gesprek met het publiek.

Daarnaast zijn er talrijke nevenactiviteiten, technische uitleg over filmen, gesprekken en debatten met experts en filmmaaksters, een masterclass voor publiek en professionelen en de uitreiking van een prijs. Voor meer info over de films, het programma e.d. zie http://ellestournent.be/nl/

citaat van de site:
« Draai films, dames » zei Alice Guy Blaché in 1914. Een eeuw later geven vrouwelijke cineasten nog steeds gehoor aan de oproep van deze filmpionier en blijven ze onze kijk op de wereld verrijken. Hun films zijn vindingrijk, weerbarstig en maken komaf met stereotypes. Ze zitten vol humor, woede en nemen geen blad voor de mond; deze films verruimen onze blik op de wereld.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress