Recensies

‘Verdronken hart’ door Lisa Unger

Emily zit in een relatie die eigenlijk niet goed voor haar is; ze wordt steeds verder meegetrokken en betrokken in de criminele activiteiten van haar vriend. Puinhopen en slachtoffers achter zich latend weten ze uiteindelijk hun doel, Heart Island, te bereiken. Heart Island is een privé-eiland van de familie Burke. Hier verblijven op dat moment ook Birdie Burke, haar dochter Kate, haar kleindochter Chelsea en Chelsea’s beste vriendin Lulu. Zij proberen zich met hand en tand te verdedigen tegen de indringers.

Heartbroken, de originele titel van Verdronken hart, is de 11e roman van Lisa Unger. Deze roman werd door New York Daily News, Publishers Weekly Editors en Suspense Magazine verkozen als beste nieuwe boek 2012. De eerste roman die Lisa schreef, ‘Angel Five’, kwam uit in 2002. Dit debuut bracht zij, net als de drie daaropvolgende romans, uit onder de naam Lisa Miscione. Lisa is geboren op 26 april 1970 in New Haven, Connecticut in de Verenigde Staten. Momenteel woont ze met haar man en dochter in Florida. Er zijn meer dan 1,5 miljoen van haar romans verkocht en vertaald in 26 verschillende talen (http://en.wikipedia.
org/wiki/Lisa_Unger).

Voordat ik ‘Verdronken hart’ ging lezen had ik hoge verwachtingen; Lisa Unger zou de “koningin van de psychologische thriller” zijn. Nu ben ik dol op psychologische thrillers, dus dit leek me wel wat. Helaas vond ik de inhoud nogal tegenvallen. De twee verschillende verhaallijnen, die van Emily en die van de familie Burke, lijken heel lang niets met elkaar van doen te hebben. De verhalen worden langzaam naar het plot toe geleid en de spanning wordt hiertoe opgebouwd. In het plot komen de verhalen bij elkaar en wordt de connectie ertussen duidelijk. Helaas vond ik zowel deze connectie op zich, als de uitwerking van het plot niet heel indrukwekkend. Bovendien dacht ik bij de laatste hoofdstukken steeds dat het einde van de roman bereikt was, maar er kwam iedere keer weer een hoofdstuk achteraan. De afronding van de roman was naar mijn mening dus te langgerekt en daardoor ook niet erg sterk. Jammer…

Uitgeverij          A.W. Bruna,  2013
Pagina’s            318
Vertaald            door Jaap-Wim van der Horst van Tekstbureau De Gele Roos (Heartbroken, 2012)
ISBN                 978 9400 501 713

Recensie door Charlotte, augustus 2013

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress