Nieuws

Nieuw boek Tessa de Loo over verzetsstrijdster


kenauDit najaar verschijnt een nieuw boek van Tessa de Loo over verzetsstrijder Kenau Simonsdochter Hasselaer.  In de winter van 1572 leidde zij met haar vrouwenleger het verzet van Haarlem tegen de Spaanse overheersers. Hoewel de stad uiteindelijk viel, zorgde zij hiermee dat andere steden meer tijd hadden om zich op te maken voor de strijd tegen de Spanjaarden.

Tessa de Loo baseert haar historische roman op de film Kenau, die begin 2014 uit zal komenTegelijkertijd presenteert Lydia Rood een jeugdroman over Kenau, vanuit het perspectief van de tienerdochter.
Een eerdere jeugdroman over dezelfde Kenau dateert uit 1983, Hasse Simonsdochter, en was geschreven door Thea Beckman. Zij blonk uit in het schrijven van historische jeugdromans, die ook nog eens heel boeiend en spannend waren. Hoe zullen Tessa de Loo en Lydia Rood het er van af brengen?

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress