Activiteiten Buiten de Vrouwenbibliotheek Utrecht Nieuws

Roze Zaterdag 2013 op 29 juni in Utrecht

Logo-RozeZaterdag-DEFDe landelijke Roze Zaterdag vindt dit jaar in Utrecht plaats, morgen op 29 juni. Een dag die in positieve zin bijdraagt aan integratie en acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders in Nederland. Vervelen hoef je niet, want er is meer dan genoeg te doen: beklim met de Roze Rondleiding  de Domtoren en leer over de “roze” geschiedenis van de stad. Feest mee op de beats van de dj op Domplein en de Neude en er zijn lekkere hapjes op het Culinaire Plein. Meer informatie over Roze Zaterdag  vind je op rz2013.nl.

De vrouwenbibliotheek heeft een uitgebreide lesbische collectie, zowel door lesbische schrijfsters als over allerlei aspecten van vrouwelijke homoseksualiteit. Recente romans van Jeanette Winterson, Doeschka Meijsing, Minke Douwesz, Sabine van den Berg, maar ook veel ‘klassiekers’, inspirerende en (auto)biografische verhalen, psychologie, erotiek, leefvormen en relaties, geschiedenis etc.