Nieuws

Amy M. Homes winnares Women’s Prize

imagesAfgelopen week heeft de Amerikaanse Amy M. Homes (1961), schrijversnaam A.M. Homes, de jaarlijkse Women’s Prize for Fiction gewonnen met Vergeef ons (May we be forgiven). Het is de belangrijkste prijs voor Engelstalige schrijfsters, vorig jaar nog Orange Prize genaamd.

‘Vergeef ons’ is als een soort analyse van de hedendaagse Amerikaanse maatschappij. Aan de hand van het verhaal van 2 broers, waarvan de een veel succesvoller is dan de ander, wordt verteld hoe iemand zich kan verliezen maar ook weer terug kan vinden.
De jury was enthousiast over de frisheid en de eerlijkheid van het boek en de ‘donkere humor die nooit van de angst en de horror te onderscheiden is’.

De winnares dit jaar was een verrassende keuze. De shortlist was opmerkelijk sterk . Vooraf werd Hillary Mantel  gezien als grootste kanshebster met Het boek Henry, een historische roman over Anna Boleyn. Ook Zadie Smith met NW  en Kate Atkinson met Life after life  waren geduchte concurrenten.
Inmiddels hebben 5 Amerikaanse schrijfsters op rij de prijs gewonnen. A.M. Homes is de opvolgster van Madeline Miller met Een lied voor Achilles.

De meeste hier genoemde titels, als ook meerdere titels van A.M. Homes zijn in de bibliotheek aanwezig.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress