Nieuws

Othello door Toni Morrison

images-1Tijdens het Holland Festival wordt komende avonden Shakespear’s Othello uitgevoerd in een recente versie geschreven door de Amerikaanse schrijfster Toni Morrison (1931). Het is een zoektocht geworden naar de mogelijke, verborgen geschiedenis van Desdemonade geliefde van Othello, geplaatst tegen een Afrikaanse achtergrond. Het muziektheaterstuk met Afrikaanse muziek, dat in 2011 in Wenen in première ging, speelt t/m donderdag in het Muziekgebouw aan ’t IJ.

In Trouw vandaag een mooi interview met deze eerste zwarte vrouw die in 1993 de Nobelprijs won:

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/3456415/2013/06/11/Othello-als-Afrikaanse-kindsoldaat.dhtml

In onze bibliotheek staan meerdere titels van haar.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress