Recensies

‘1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis’ door Els Kloek

Unknown

Wat een rijkdom aan vrouwen bevat onze Nederlandse geschiedenis! Door deze bundeling van Els Kloek en haar collega’s, realiseer ik me dat er vele vrouwen vóór mij van kleine(re) tot grote betekenis waren voor onze geschiedenis.

Dit naslagwerk vertelt in bijna één miljoen woorden over 1001 inspirerende, spannende en intrigerende vrouwen. Wat mij fascineert is de diversiteit van deze 1001 vrouwen, van schrijfsters en zakenvrouwen tot soldaten en gifmengsters. Allemaal kregen ze een eigen plek in dit naslagwerk. De soms onmogelijke positie van de auteur om keuzes te (moeten) maken wie er een plekje kreeg, laat zien dat er nog meer rijkdom in ons land is.

Het boek is door het A5-formaat handzaam, het ligt lekker op schoot. De opbouw van de tijdperken en de systematische indeling van de vrouwen in hun achtergrond is overzichtelijk. De legenda achterin helpt je om dit systeem door te krijgen.
Wanneer je meer wilt lezen over de 1001 vrouwen, is er een uitgebreide website, www.1001-vrouwen.nl

Dit boek mag dus niet ontbreken in je boekenkast. Een uniek naslagwerk dat je openslaat om telkens een nieuwe vrouw te ontdekken.

Uitgeverij               Vantilt
Pagina’s                  1555
ISBN                        978 9460 041 204

Isabelle Zumbrink, mei 2013

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress