Nieuws

Lydia Davis wint de Man Booker International Prize 2013

Lydia davisIn London is woensdagavond de Amerikaanse schrijfster Lydia Davis uitgeroepen als winnaar van de Man Booker International Prize 2013. Tien auteurs waren genomineerd voor de prestigieuze fictieprijs. Lydia Davis (65) schrijft vooral korte verhalen

“Haar schrijfsels zijn omschreven als verhalen, maar kunnen ook gedefinieerd worden als miniaturen, anekdotes, essays, grappen, parabels, fabels, teksten, gebeden of simpele observaties”, zei juryvoorzitter Sir Christopher Ricks.

Veel van haar kortverhalen bestaan uit amper enkele zinnen. Haar werk heeft volgens kenners “de beknoptheid en de nauwkeurigheid van poëzie”. Davis wordt ook geloofd voor haar humor.

Naast haar werk als schrijfster vertaalt Davis ook Franse literatuur en filosofische teksten, onder meer van Marcel Proust en Gustave Flaubert.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress