Recensies

‘Perfecte moeders bestaan niet’ door Diana Koster

UnknownZwanger zijn en (voor het eerst) moeder worden, kan ingrijpend zijn. Diana Koster wilt je met haar boek Perfecte moeders bestaan niet een steuntje in de rug geven wanneer je het nodig hebt om jezelf en jouw balans terug wilt vinden.

Het boek bestaat uit drie delen die nauw met elkaar verbonden zijn. In deel A onderzoek je hoe je je echt voelt en (her)ontdek je wie je bent. Deel B gaat over hoe je jouw doel wilt bereiken. En in deel C ga je de weg uitstippelen om van A (wie ben ik) naar B (waar wil ik straks zijn) te gaan.

In alle delen reikt Diana praktische oefeningen aan om mee te werken: ontdek jouw draagkrachten (energiegevers), met de D.O.E.L.-methode jouw eigen doelen concreet maken, de confrontatie aangaan door ‘Moet ik dit nu doen?’ aan jezelf voor te leggen en de kracht van positiviteit, zelfvertrouwen en kwetsbaarheid.
Een aantal oefeningen die de auteur aanreikt waren nieuw voor me. Echter herkende ik meerdere malen oefeningen die ook in andere hulpboeken worden ingezet. Ik vraag me dus af in hoeverre dit boek vernieuwend is binnen het bestaande aanbod voor (jonge) moeders.
De diversiteit in de verhalen van vrouwen, zowel voor het eerst moeder als een derde kindje krijgen, zorgde regelmatig voor herkenning bij mij als jonge moeder.

Diana schrijft helder en to-the-point, zonder veel poespas er omheen. De opzet van het boek is duidelijk door kleur- en symboolgebruik. Hierdoor is het boek toegankelijk voor vele moeders.

Uitgeverij        Kostbaar, 2013
Pagina’s          283
ISBN               978 9081 977 708

Isabelle Zumbrink, mei 2013

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress