Nieuws Recensies

Zwijgplicht – de nieuwe thriller van Saskia Profijt over bedrog, passie en verraad

Saskia Profijt - ZwijgplichtEind april is het nieuwe boek van Saskia Profijt uitgekomen. De psychologische thriller Zwijgplicht speelt zich af in het Noorden van Italië en gaat over de psychologe Fanny Engel die met spoed naar het ziekenhuis is afgereisd nadat haar broer, profwielrenner Ties Engel, onder verdachte omstandigheden is aangereden en voor dood is achtergelaten. In Milaan komt zij in contact met de mysterieuze lijfarts van Ties, die onder andere van dopingpraktijken en maffiaconnecties blijkt te worden beschuldigd. Fanny ontdekt ook dat haar broer bezig was met het schrijven van een onthullende autobiografie waar niet iedereen gerust op blijkt te zijn. Wie is er echter werkelijk bereid om de publicatie van de autobiografie tegen elke prijs tegen te houden?

Saskia Profijt (1967) won in 1999 ELLE’s Literatuurwedstrijd met het verhaal Het koninkrijk en de belofte. Met de thriller De assistent waarin Fanny Engel ook de hoofdrol speelt stond Saskia in de Bestseller Top 60. In 2002 verscheen haar debuutroman Braaf meisje, welke te leen is in de Vrouwenbibliotheek.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress