Nieuws

Manon Uphoff wint Opzij Literatuurprijs met ‘De ochtend valt’

Manon Uphoff-De ochtend valt@4.inddDeze jaarlijkse prijs voor het beste literaire werk van een Nederlands schrijfster kreeg zij zaterdagavond uitgereikt in het televisieprogramma Opium Night Live. De jury onder leiding van advocate Inez Weski prees het boek als het bewijs dat “een klein boek -het boek telt 62 pagina’s- groot kan zijn”.

De ochtend valt speelt zich af in Engeland en gaat over de jonge Michael die op een nacht getuige is van een fatale ruzie tussen zijn ouders. De volgende dag vindt hij echter een afscheidsbrief op tafel die suggereert dat zijn moeder is vertrokken. Zijn vader houdt ook vol dat zijn moeder het gezin heeft verlaten en dat ze wel zal inzien dat ze fout zit. Michael weet wat hij die nacht heeft gezien, maar langzamerhand vervaagt het verleden. Er komen steeds meer twijfels; is het wel echt gebeurd? Is zijn moeder niet gewoon, zoals zijn vader beweert, op een andere plek een nieuw leven begonnen? Heeft Michael het eigenlijk wel goed gezien? 

De ochtend valt  is ook te leen bij de Vrouwenbibliotheek.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress