Nieuws

Facebook topvrouw geeft carrièretips

Lean In

In haar boek Lean in vertelt Sheryl Sandberg, COO van Facebook, over haar eigen beslissingen, fouten en dagelijkse worsteling om de juiste keuzes te maken voor zichzelf, haar carrière en haar familie. Ze geeft praktische adviezen over onderhandelingstechnieken, het bouwen aan een bevredigende carrière, het aansporen van vrouwen om grenzen te stellen en de mythe los te laten van ‘alles doen’. Lean inis een combinatie van persoonlijke anekdotes, harde data en grondig onderzoek naar de vooroordelen rond het leven en de keuzes van werkende vrouwen.

Sandberg staat 8e op Fortune’s lijst van de 50 machtigste zakenvrouwen en werkte eerder bij Google als vicedirecteur Global online sales and operations en als stafchef voor de United States Department of the Treasury onder president Bill Clinton. Zij schreef dit boek naar aanleiding van een TED-talk die zij in 2010 hield, waarin zij haar zorgen uitte over het achterblijvende aantal vrouwen op topposities. Haar lezing groeide uit tot een fenomeen en werd meer dan twee miljoen keer bekeken. Ook op sociale media sluiten nu al steeds meer bekende en onbekende vrouwen zich aan bij de ‘Lean In’-beweging. Klik hier voor de speciale Lean In Facebookpagina.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress