Nieuws

Roos van Sen wint Opium Verhalenwedstrijd

roos van senRoos van Sen (41) is gisteravond uitgeroepen tot de winnaar van de derde editie van de Opium Verhalenwedstrijd. De wedstrijd is een samenwerking van het AVRO kunstprogramma Opium en De Volkskrant. De deelnemers kregen hierbij de opdracht een verhaal te schrijven van maximaal 500 woorden met als thema “Zwarte bladzijden, gouden randjes” in het kader van De Boekenweek 2013.

Haar verhaal “Vliegen nu maar” werd uit meer dan 2.500 inzendingen gekozen door de vakjury, Nelleke Noordervliet, Arthur Japin en Aafke Brandt Corstius: “Het roept een hele wereld op, die je niet meteen begrijpt, maar dat is niet erg. Het verhaal houdt zich aan het principe ‘show, don’t tell. Roos gebruikt zinnen die we als schrijvers allemaal bedacht hadden willen hebben.”

Van Sen wint hiermee twee kaartjes voor het Boekenbal en haar verhaal zal maandag in de Volkskrant worden gepubliceerd.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress