Medewerkers Over ons

Katja Berkenbosch

katja fotoIk ben Katja Berkenbosch (1970) woon in Amsterdam en ben werkzaam als kunstenares. Boeken, soms verscheur ik ze tot kleine snippers om daar schilderijen van te maken, maar vrees niet met de boeken uit de bibliotheek spring ik keurig om, en de boeken in mijn goed gevulde kast worden gekoesterd, met aandacht gelezen en herlezen, hoewel dat laatste eigenlijk te weinig.

Favoriete genres zijn briefwisselingen, dagboeken en biografieën, ik houd van de klassiekers maar wil ook ieder jaar een paar debutanten lezen, er zijn schrijvers van wie ik alles wil te lezen, en de filosofieplank heeft ook aantrekkingkracht.
Ik wissel graag van gedachten over een boek, de ogen van een ander kunnen iets toevoegen, je op een ander spoor zetten of weer andere dingen doen ontdekken. Het er over schrijven maakt dat je met aandacht terugkijkt en zorgvuldig je leeservaring weergeeft.

Het lijkt me leuk als de site van de vrouwenbibliotheek een plek wordt waar veel valt te ontdekken over boeken van vrouwen, ik hoop daar zo nu en dan iets aan toe te kunnen voegen.