Recensies

‘Vinexvrouwen’ door Naima El Bezaz

Naima El Bezaz - NaimaIk heb Naima El Bezaz in ‘Pauw & Witteman’ gezien. Zij was hier op 18 november 2010 uitgenodigd naar aanleiding van haar zojuist uitgebrachte boek ‘Vinexvrouwen‘. Zij kwam op tv op mij over als een vrij aparte en uitgesproken vrouw. Ze neemt geen blad voor de mond, doet gewaagde uitspraken en heeft haar eigen, unieke kijk op de Nederlandse samenleving en de Nederlanders. Haar persoonlijkheid sprak mij niet zo zeer aan, maar het maakte me wel nieuwsgierig naar het boek.

Zoals ze praat, zo schrijft ze ook. Het is humoristisch en extreem. Extreem in de zin dat er bizarre voorvallen worden beschreven, waarvan ik me nauwelijks kan voorstellen dat ze daadwerkelijk gebeurd zijn. Voor mij komt het hierdoor vaak ook wat onrealistisch over. Misschien moet je in een vinexwijk wonen om de anekdotes van Naima te herkennen.

Vinexvrouwen -Naima El Bezaz

In ‘Vinexvrouwen‘ is er geen sprake van een verhaallijn. Elk hoofdstuk bevat in feite een op zichzelf staande anekdote of column. Het boek leest bijzonder gemakkelijk weg. Een paar uur lezen en het boek is uit. Ik vind het op zich een leuk boek om te lezen, maar ik ben er niet zo ‘wild’ van zoals het door anderen in de media is gepresenteerd. Naima schrijft dat zij niets van Nederland of Nederlanders begrijpt; misschien ben ik wel te ‘Nederlands’ om haar leefwereld te kunnen begrijpen…!

Uitgeverij       Querido, 2010
pagina’s          190
ISBN               978 9021 441 863

Recensie door Charlotte, 19 oktober 2012

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress