Activiteiten Buiten de Vrouwenbibliotheek Utrecht Recensies

Wereldmuseum in Rotterdam: ‘de magie van de vrouw’

Nog maar t/m 9 september is in het Wereldmuseum in Rotterdam de tentoonstelling te zien De magie van de vrouw. Een van de nieuwe recensentes, die in het Wereldmuseum werkt, vertelde me erover. Sindsdien hoor ik van verschillende kanten enthousiaste verhalen over de schoonheid van de magische weefsels en sieraden die worden getoond. Ze komen oorspronkelijk uit Indonesië. De doeken die als kleding bij verschillende gelegenheden worden gebruikt zijn magisch geladen omdat de weefsters door offergaven, meditatie e.a. in staat zijn de krachten van de geesten die hen inspireren te vangen in complexe patronen. De sieraden bevestigen de status van de drager/draagster en versterken de magie. De schoonheid en de betekenis van de magische beeldtaal staan centraal in de tentoonstelling. (wereldmuseum.nl)