Activiteiten Buiten de Vrouwenbibliotheek Utrecht

Kasteel het Nijenhuis: ‘Hidden Series’

Hidden Series Danielle KwaaitaalVanaf 9 september is in Kasteel het Nijenhuis in Heino de nieuwe tentoonstelling van Daniëlle Kwaaitaal te zien, ‘Hidden Series‘, een reeks meisjesportretten. Al vanaf de midden jaren 90 is zij bekend om haar digitaal bewerkte foto’s, destijds grensverleggend. Nu ze werkt met steeds geavanceerdere computers wordt haar behoefte aan menselijkheid en het schilderachtige weer groter. Dat komt terug in haar foto’s. In deze serie foto’s heeft ze geprobeerd een directe verbinding te leggen tussen techniek en lijfelijkheid, vertelt ze, waardoor de portretten individueler en authentieker zijn geworden. M.b.v. streepjescodes, aangebracht met een digitale tekenpen, lijkt het alsof je de meisjes door een heel dunne sluier ziet.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by: Wordpress