Activiteiten Buiten de Vrouwenbibliotheek Utrecht

GoghHuis in Zundert en Natuurmonumenten: het Roland Holst Jaar

Henriette Roland HolstVoor vriend(inn)en en bekenden in de buurt van Roosendaal: 60 jaar na het overlijden van Henriëtte Roland Holst, ‘Neerlands grootste dichteres’, organiseren het van GoghHuis in Zundert en Natuurmonumenten een speciaal Roland Holst Jaar met o.a. een expositie (in het van GoghHuis), een boek, een film en activiteiten op landgoed Oude Buisse Heide. Vanuit Roosendaal ligt het zo’n 5 km naar het zuidoosten te midden van het natuurgebied Oude Buisse Heide. In 1945 schonk Henriëtte Roland Holst, die er veel rust en inspiratie vond, het bijzondere natuurgebied aan Natuurmonumenten. Zelf heeft ze er veel gedichten, essays en politieke stukken geschreven, en ontving er haar vrienden. Je kunt er uitgebreid wandelen in een zeer gevarieerd landschap. En als je van stilte houdt, zelfs op de gemarkeerde paden kom je weinig mensen tegen. Ter herinnering aan Henriëtte Roland Holst is een bijzondere wandelroute uitgezet, een route die langs haar lievelingsplekjes voert. Langs deze route staan panelen waarop gedichten van haar geschreven staan die verwantschap hebben met de Oude Buisse Heide.